Automatikus könyvelés az Auditpontnál

Auditpont számviteli alkalmazás programozási interfész (API)

Automatikus könyvelés – Auditpont API

Élvezze az automatikus könyvelés előnyeit az Auditponttal.

  • Szinte minden vállalkozás manapság már elektronikus számlázóprogramból vagy vállalatirányítási rendszerből állítja elő számláit.
  • A legtöbb kereskedelmi bank képes a banki tranzakciókról tételes adatállományt (CSV, XLS, TXT, stb fájl) szolgáltatni az ügyfeleik felé.
  • Az elszámolásokba bevont egyéb szolgáltatók is általában képesek elektronikus adatállományban kimutatásokat küldeni a befolyt pénzösszegek elszámolásáról, számlákhoz való kapcsolatáról. Ilyen szolgáltatók pl. utánvétes fizetést biztosító logisztikai szolgáltatók (futárok), bérbeadó rendszert üzemeltető szolgáltatók (Booking.com, Airbnb, Sixpayment, stb).
A fentiek alapján szinte minden cég már azonnal profitálni képes az automatikus könyvelésből, és ezzel azonnal jelentős könyvelési díjmegtakarítást érhet el.

Amennyiben Önök számviteli szempontból további releváns adatokat is rögzítenek rendszereikbe, további adatok is automatikusan könyvelhetővé válnak. (pl. beérkező szállító számlák, és azok automatikus kiegyenlítése bankkal szemben, stb)

Az Auditpont API az Auditpont egyedülálló, automatikus könyvelést biztosító adatkapcsolódási megoldása, mely során képesek vagyunk bármilyen számviteli adatot ügyfeleink rendszereiből kinyerni, és az adatokat közvetlenül a könyvelésben rögzíteni. Ez történhet akár úgy hogy ügyfeleink exportálják az adatokat a saját rendszereikből, és feltöltik szerverünkre az adatállományt, vagy közvetlenül csatlakozni is tudunk ügyfeleink rendszereihez, és a szükséges adatok kiolvasása után rögzítjük azokat az Auditpont könyvelési rendszerben.

Az Auditpont API modulárisan kiépíthető a különböző fajta bizonylatok körére (pl, vevőszámlák, szállító számlák, banki utalások, stb).
Ügyfeleink rendszereinek felkészültsége alapján tehát arra is lehetőség van, hogy bizonyos számviteli adatokat, bizonylatokat az Auditpont adatinterfészen keresztül automatikusan, egyéb bizonylatokat pedig manuálisan rögzítsünk a könyvelési rendszerben.

A tranzakciók automatikus rögzítése lehetővé teszi továbbá a szállító és vevő számlák automatikus párosítását a banki tranzakciókhoz.

 

Kinél merülhet fel a könyvelés automatizálásának lehetősége? Kinél érhető el jelentős hatékonyságnövelés (könyvelési díjak csökkenése) a könyvelés automatizálásával?

Minden cégnél, akire jellemzők az alábbiak bármelyike:

  • számítógépből állítja ki a számláit
  • internetbankkal rendelkezik
  • webshopot üzemeltet
  • bankkártyás fizetést üzemeltet
  • utánvétes kiszállítást nyújt ügyfeleinek
  • egyéb elszámolási szolgáltatóval van kapcsolatban (pl. AirBNB, Paypal, stb)

 

Kérje ajánlatunkat és tapasztalja meg mennyi időt és költséget takaríthat meg az Ön cége is az Auditpont automatikus könyveléssel.